ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Αθανάσιος Ν. Μασούρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Ο πατέρας του ήταν Δικαστικός Επιμελητής στο Πρωτοδικείο Κατερίνης. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. από την οποία αποφοίτησε το έτος 1988.
Πραγματοποίησε ουσιαστική άσκηση στους Δικηγόρους Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κοτζαμανίδη, Χαράλαμπο Καλλιπολίτη και Χρήστο Κεσόπουλο, όπου εκπαιδεύθηκε στον χειρισμό υποθέσεων ποινικού, αστικού και εμπορικού δικαίου.
Το έτος 1990  διορίσθηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το έτος 1996 προήχθη σε Δικηγόρο παρ’ Εφέταις, ενώ το έτος 2000 προήχθη σε Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω.
Το έτος 1991 παρακολούθησε σεμινάριο εκπαίδευσης ασφαλιστικών συμβούλων.
Το έτος 2002 παρακολούθησε με επιτυχία σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση προσώπων που διοργάνωσε το «Ι.Χ.Ο.Σ.» (Ινστιτούτο  Χρηματοοικονομικών Σπουδών) στην Αθήνα και έκτοτε διδάσκει σε σεμινάρια εκπαίδευσης των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση προσώπων που διεξάγονται με επιμέλεια διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών.
Το έτος 2007 ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής ασκουμένων Δικηγόρων του Εφετείου Θεσσαλονίκης στο μάθημα της Πολιτικής Δικονομίας.
Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ν.Α.ΔΙ.Α.Β.Ε.) και πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. της από το 2007 έως και το 2014. Με την ιδιότητά του αυτή διοργάνωσε και συμμετείχε ως προεδρεύων και εισηγητής σε σειρά από συνέδρια, διημερίδες, ημερίδες, με θέμα το τροχαίο ατύχημα, την αστική ευθύνη και την ιδιωτική ασφάλιση.
Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με συνεργάτες δικηγόρους την Παρασκευούλα Βρουβλιάνη και την Αναστασία Λούγγου και την ασκούμενη δικηγόρο Κυριακή Παπαπέτρου. Ασκεί μάχιμη δικηγορία με καθημερινή παρουσία στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, έχοντας επιτύχει την έκδοση εξαιρετικά σημαντικών και πρωτοποριακών, ενίοτε και μοναδικών στα νομολογιακά δεδομένα δικαστικών αποφάσεων σε διάφορους τομείς του δικαίου, όπως:

Α.- ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με ευχέρεια και με εξαιρετική επιτυχία εκατοντάδες ποινικές υποθέσεις όλης της ύλης του Ποινικού Δικαίου, τόσο από τη θέση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, όσο και κυρίως του συνηγόρου υπεράσπισης από το Πταισματοδικείο μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Β.- ΑΣΤΙΚΟ: Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με ευχέρεια και με εξαιρετική επιτυχία χιλιάδες   υποθέσεις όλου του φάσματος του Αστικού Δικαίου, τόσο από τη θέση του συνηγόρου του ενάγοντος όσο και του εναγόμενου, όπως υποθέσεις ενοχικού, εμπράγματου, οικογενειακού, κληρονομικού δικαίου από τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας μέχρι και τον Άρειο Πάγο.

Γ.- ΕΜΠΟΡΙΚΟ: Ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία με όλους τους κλάδους του εμπορικού δικαίου. Ενδεικτικά αναφέρεται η σύσταση εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Α.Ε., Α.Ε.Λ.Δ.Ε.) με το δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας, προστασίας σημάτων, πιστοποιητικών υποδείγματος χρησιμότητας (Π.Υ.Χ.) διπλώματα ευρεσιτεχνίας κ.λ.π. και με τη σύμβαση δικαιόχρησης (franchising), ως νομικός σύμβουλος της αλυσίδας γυμναστηρίων «GYMNASIUM Α.Ε.».

Δ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ασχολείται με την έκδοση διαταγών πληρωμής και την αναγκαστική εκτέλεση εν γένει την οποία κατέχει άριστα (με εμπειρία από την πράξη ως υιός Δικαστικού Επιμελητή), καθώς και με την άμυνα κατά της εκτέλεσης, όπου διαθέτει τεράστια εμπειρία (ανακοπές, αναστολές εκτέλεσης), καθώς και με την εξασφάλιση απαιτήσεων (υποθήκη, προσημείωση υποθήκης, συντηρητική κατάσχεση) και με την καταδολίευση δανειστών, τόσο στο αστικό όσο και στο ποινικό σκέλος.

Ε.- ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
Ασχολήθηκε με πλειάδα υποθέσεων αθλητικού Δικαίου εκπροσωπώντας, τόσο αθλητικά σωματεία, όσο και ιδιώτες αθλητές. Διετέλεσε επί διετία νομικός σύμβουλος του Τ.Α.Κ. “Π.Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, συνεργαζόμενος με τον πρόεδρο κ. Φραντζέσκο Φραντζέσκο και αντιμετώπισε μεταξύ άλλων υποθέσεις επίλυσης οικονομικών διαφορών στην οικεία επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών αμειβομένων καλαθοσφαιριστών (Ε.Ε.Ο.Δ.Α.Κ.) της ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.), τότε Ε.Σ.Α.Κ. Επιπλέον, τη διετία 1998 - 2000 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Τ.Α.Κ. “Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ”, του οποίου επιμελήθηκε και την ίδρυση του Τμήματος Αμειβομένων καλαθοσφαιριστών του (Τ.Α.Κ.) συνεργαζόμενος με τον αείμνηστο Κ. Μεσάικο. Υπήρξε Δικηγόρος του κ. Δημήτρη Κοντομηνά και διαχειρίστηκε όλα τα νομικά ζητήματα που ανέκυψαν από την μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στον κ. Ζαχουδάνη, τον πλειστηριασμό των ενεχυριασμένων μετοχών και την τελική μεταβίβασή τους στον Α.Σ. ΑΡΗΣ.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: 1.- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.
Αντιμετώπισε πληθώρα υποθέσεων ασφαλιστικού δικαίου και κυρίως αποζημιώσεων θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, τόσο από τη θέση του ενάγοντα όσο και του εναγόμενου. Συνεργάστηκε στα πρώτα χρόνια της δικηγορίας του με τις ασφαλιστικές εταιρείες “ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.”, “ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.” και “ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.”. Από την 01.05.2000 μέχρι και το 2005 υπήρξε νομικός σύμβουλος με πάγια αντιμισθία του ομίλου εταιρειών «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Α.Ε», έχοντας στην εποπτεία και ευθύνη του όλο τον όγκο των νομικών υποθέσεων της εταιρίας στη Βόρειο Ελλάδα. Εξακολούθησε να συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρία «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Α.Ε» από το 2006 έως το 2011. Έκτοτε ασχολείται με την διεκδίκηση απαιτήσεων αποζημιώσεων για λογαριασμό των θυμάτων από  τροχαία ατυχήματα με διεκδίκηση αποζημιώσεων από ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, αστικής ευθύνης και λοιπών κλάδων και την απόκρουση αγωγών ασφαλιστικών εταιριών κατά ιδιωτών.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: 2.- ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ.  
Ασχολείται με την διεκδίκηση αποζημιώσεων για λογαριασμό των θυμάτων από ιατρική αμέλεια - ιατρικό σφάλμα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του τόσο στην άσκηση και συζήτηση της αγωγής στα πολιτικά Δικαστήρια, όσο και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στα ποινικά Δικαστήρια σε βάρος των κατηγορούμενων ιατρών. Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Α.Ε. η οποία ασφάλιζε την αστική ευθύνη ιατρών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων απέκρουσε με απόλυτη επιτυχία δεκάδες αγωγές των θυμάτων από ιατρικά σφάλματα εις βάρος των ασφαλισμένων της, οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους. Με την τεράστια εμπειρία που απέκτησε στο αντικείμενο της ιατρικής αμέλειας, προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες του, αντιμετωπίζοντας υποθέσεις, τόσο από την θέση του ενάγοντος θύματος, όσο και από αυτή του εναγόμενου, ιατρού, νοσηλευτικού ιδρύματος, ασφαλιστικής εταιρίας. Πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διαμεσολαβούντα στην ασφάλιση πρόσωπα, πράκτορες, ασφαλιστικούς συμβούλους κ.λ.π. σε όλες τις πόλεις της Βορείου Ελλάδος με θέμα Ασφάλιση Αστικής ευθύνης Ιατρού, πρακτικά ζητήματα από περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Το έτος 1981 έλαβε πτυχίο του Διαιτητού Καλαθοσφαίρισης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Σ.Δ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. του από το 1981-1987, οπότε μεταγράφηκε στο Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, στον οποίο διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του και νομικός σύμβουλος από το 1989-1997, οπότε σταμάτησε την ενεργό δράση ως διαιτητής Α Εθνικής Κατηγορίας με συμμετοχή και σε διεθνείς φιλικούς αγώνες. Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθόσφαιρας (Ο.Δ.Κ.Ε.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) του εμπιστεύθηκαν τη θέση του μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής Διαιτητών της Ε.Ο.Κ κατά το χρονικό διάστημα 1997-2000, ενώ διετέλεσε και κομισάριος και παρατηρητής διαιτησίας. Το 2013 έλαβε μέρος ως διαιτητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Βετεράνων στη Θεσσαλονίκη όπου διηύθυνε πέντε αγώνες.  
Ασχολείται από μικρός με το τραγούδι και παίζει κιθάρα. Από το 1981-1987 ήταν μέλος της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η οποία είχε ιδιαίτερες διακρίσεις και πρωτιές σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ.
Από ηλικία 8-18 ετών μαθήτευσε ως ιεροψάλτης στο αναλόγιο του Ι.Ν. Παντανάσσης Κατερίνης, δίπλα στον Άρχοντα Διδάσκαλο του Αποστόλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Πρωτοψάλτη Γ. Γαργαγέττα. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική και έλαβε Πτυχίο και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», με βαθμό «Άριστα». Είναι μέλος της χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συμμετέχει σε διάφορες χορωδίες Βυζαντινής Μουσικής της Θεσσαλονίκης, ενώ διακονεί ως ιεροψάλτης στον Ι. Ναό των εν Θεσσαλονίκη Αγίων Πάντων στην  Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Είναι παντρεμένος με τη νομικό Ταρσία Δ. Ζαφειράκη με την οποία έχουν αποκτήσει δύο τέκνα.