Υπερχρεωμενα Νοικοκυρια

Η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών στην προσπάθειά τους να κάνουν το όνειρο, της απόκτησης κατοικίας, πραγματικότητα, δεν δίστασαν να λάβουν δάνεια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την αποπληρωμή των δανείων βασίστηκαν στο ατομικό και οικογενειακό τους εισόδημα. Προγραμμάτισαν το οικονομικό τους μέλλον, υπολογίζοντας τα έξοδα και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις και ανέλαβαν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις, με βάση τα οικογενειακά οικονομικά δεδομένα που επικρατούσαν κατά τον χρόνο κατάρτισης και υπογραφής της δανειακής σύμβασης.
Ωστόσο τον οικονομικό προγραμματισμό της μέσης Ελληνικής οικογένειας ήρθε να ανατρέψει η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα τα τελευταία έτη. Έτσι η ξαφνική, ραγδαία και αναπάντεχη εξάπλωση των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων, η ανεργία, η αυξημένη φορολόγηση και οι υπέρμετρες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, παράλληλα με την αύξηση των τιμών όλων των αγαθών, ακόμη και των βασικών, κατέστησαν το ισοζύγιο των εσόδων και των εξόδων της μέσης ελληνικής οικογένειας ελλειμματικό.


Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν πολλοί συνάνθρωποί μας, να αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες και να κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους ακόμη και τα σπίτια τους και να καταστραφούν οι οικογένειές τους.

Όπως ήταν φυσικό, θεωρήθηκε κατάφωρη αδικία το γεγονός ότι οι δανειολήπτες, οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν με τα οικονομικά δεδομένα των περασμένων ετών, δηλαδή των αυξημένων αποδοχών και της εξασφαλισμένης εργασιακής απασχόλησης, είναι αναγκασμένοι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα Τραπεζικά Ιδρύματα με τις ίδιες αυξημένες και υπέρογκες δόσεις δανείων, απορροφώντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης μονόπλευρα ως θύματα των «ψιλών γραμμάτων» δανειακών συμβάσεων που είχαν παλαιότερα υπογράψει, ενώ οι Τράπεζες απολαμβάνουν ανεπηρέαστες των δικαιωμάτων τους, που πηγάζουν από τις ίδιες συμβάσεις.
Ο Νομοθέτης, αντιλαμβανόμενος την απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών αυτών σε βάρος των αδυνάμων, προχώρησε στη θέσπιση του Ν. 3869/2010 με σκοπό την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη δυνατότητα για επανόρθωση των αδικιών με μερικές ή ολικές διαγραφές δανείων, αλλά και τη δυνατότητα διάσωσης της κύριας κατοικίας.
Πλέον, με τις τελευταίες τροποποιήσεις, παρέχεται η δυνατότητα ένταξης στη διαδικασία του Νόμου και των οφειλών απέναντι σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Το γραφείο μας, με συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο αυτό μέσα από το δίκτυο συνεργατών του, ήδη από το έτος 2010, έχει καταφέρει έως σήμερα να σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, με πληθώρα εκδοθέντων οριστικών αποφάσεων και προσωρινών διαταγών, οι οποίες δικαιώνουν τους αδικηθέντες οφειλέτες.
Εργαζόμαστε με γνώμονα το συμφέρον των εντολέων μας και με απόλυτη υπευθυνότητα. Στα πλαίσια της προσωπικής επαφής μαζί σας  αναλαμβάνουμε την πλήρη ενημέρωσή σας περί της δυνατότητας υπαγωγής στο Ν. 3869/2010. Με οπλοστάσιο την επαγγελματική μας κατάρτιση και την πολυετή εμπειρία μας μελετούμε ενδελεχώς και αναλύουμε τα οικονομικά στοιχεία του κάθε φακέλου και επιτυγχάνουμε την επιτυχή προάσπιση των δικαιωμάτων σας ενώπιον των Δικαστηρίων και εν τέλει την ολική η μερική διαγραφή των δανείων και τη διάσωση της κύριας κατοικίας.